Tietoa kirjoittajasta

20151220_122404Minä olen Untamo, tämän blogin kirjoittaja. Olen 25, tavallisen peruskoulun ja lukion erinomaisesti suorittanut ja opiskelen tällä hetkellä yliopistossa. Vanha kotikuntani oli iso kaupunki, nykyinen pienempi mutta parempi kaupunki.

Minulla diagnosoitiin aspergerin syndrooma verrattain myöhään, noin seisemän vuotta sitten. Nyt kun ymmärrän olevani autismikirjolla, AS-henkilö, neuroepätyypillinen jne., elämäni on sujuvampaa ja itseymmärrykseni on helpompaa.

Lyhyenä esimerkkinä aspergerin näkymisestä elämässäni voin luetella itsestäni esimerkiksi seuraavaa. En hahmota sosiaalisten suhteiden konseptia. Minulla ei ole kavereita. Minulla on suuria vaikeuksia prosessoida ja ymmärtää ympäristön informaatiotulvaa. Pyrin pakonomaiseti järjestelemään asioita ja konsepteja. Olen erittäin älykäs tietyillä osa-alueilla. Olen maanisen kiinnostunut tietyistä asioista. En osaa vuorovaikutusnormeja.

Olen myös himourheilija. Sekä kirjallisuusnörtti. Sekä muutenkin nörtti. Lisäksi harrastelijarunoilija. Olen myös partiossa. Katson animea ja sen sellaista.

Minä olen kromosomieni määrittämien sukupuolielinten perusteella naaraspuolinen homo sapiens, mutta en osaa identifioitua sukupuolitermeihin ja siksi koen hengenheimolaisuutta sateenkaariyhteisöjä kohtaan.

Advertisement